06 44 30 64 55 info@vsbdakenwand.nl

Enkelwandig staal

Wij leveren diverse dak- en wandbeplating gemaakt van enkelwandig staal. Alle onderstaande producten bieden wij in diverse maten, modellen en kleuren aan. Hieronder treft u de producten die wij bieden van enkelwandig staal:

– Dakpanplaten
– Binnendozen
– Wandplaten
– Kouddakplaten
– Staaldakplaten

Meer informatie over enkelwandig staal producten 

Dakpanplaten

Dakpanplaten zijn gemaakt van enkelwandig staal en hebben het profiel van dakpannen. Daardoor lijkt het alsof uw dak is voorzien van dakpannen.
Dakpanplaten zijn snel en gemakkelijk te plaatsen, dat scheelt tijd en kosten. Ze zijn licht en belasten daardoor de dakconstructie minimaal. Geeft u de voorkeur aan geïsoleerde dakpanplaten boven enkelwandige stalen? In dat geval kiest u beter voor dakpanpanelen.

Onderhoudsvrij
Dakpanplaten hebben dezelfde voordelen als staal omdat ze hieruit zijn vervaardigd. Dat betekent onder andere dat ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Er wordt bijvoorbeeld geen mos of alg op gevormd en ze spoelen zelf schoon. Een dakpanplaat is bestand tegen alle weersinvloeden en roest niet. De afwerking garandeert een waterdicht dak.

Binnendozen

Binnendozen zijn u-vormige zelfdragende bouwelementen die op de (staal)constructie bevestigd worden. Ze worden meestal horizontaal toegepast voor geïsoleerde wanden in combinatie met buitenplaten.
Binnendozen bieden een hoogwaardige isolatie en een goede geluidsdemping. Binnendozen zijn bovendien snel te verwerken. Tevens bieden ze voordelen voor de brandveiligheid.

Wandplaten

Wandplaten zijn zowel buiten als binnen toepasbaar. Ze zijn gemaakt van enkelwandig staal en bieden daarom minder isolatie. Mocht u meer isolatie wensen dan kunt u de wandplaten combineren met het gebruik van binnendozen. Hierdoor creeert u een hogere isolatiewaarde.

 

 

Kouddakplaten

Kouddakplaten worden voornamelijk toegepast op plekken waar isolatie geen rol speelt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij open hallen en loodsen.

Aan de binnenkant kan condens ontstaan, daarom raden wij vaak aan de platen af te werken met anti-condens folie. De platen zijn zeer licht en daardoor snel en gemakkelijk te monteren.

Staaldakplaten

Staaldakplaten worden veel toegepast in de industrie omdat deze geschikt zijn om grote overspanningen mee te maken. Zo worden ze bijvoorbeeld vaak toegepast op bedrijfshallen met platte daken.